ALLT DU VILL VETA OM DRAKNÄSTET SÄSONG 2 – DEN STÖRSTA AFFÄREN I DRAKNÄSTET HISTORIA

ALLT DU VILL VETA OM DRAKNÄSTET SÄSONG 2 – DEN STÖRSTA AFFÄREN I DRAKNÄSTET HISTORIA

Vilka är drakarna i Draknästet? När börjar Draknästet 2022? Det avsnitt som gör alla svenskar galna är nu bekräftat Vilka bolag deltar i Draknästet – och hur gick det för företagen efter programmet? Hur mycket investerar drakarna? Vi har svaren.

VILKA ÄR DRAKARNA I DRAKNÄSTET?

SARA WIMMERCRANZ

Hört talas om bolaget Footway? Tänkte väl det. Det du kanske inte visste är att Sara är en av grundarna till bolaget som idag omsätter miljarder och är nordens största e-handel för skor. Dessutom driver hon investmentbolaget Backing Mind som investerar i Startups primärt utanför storstadsregionerna. Där de menar att det finns mängder av outnyttjad potential som andra investerare missar.

SHERVIN RAZANI

Ännu en vass entreprenör som både äger hotell och har grundat Jurek, Sveriges största rekrytering- och konsultföretag. Innan detta har han även drivit apotek och finans- och eventföretag. Hans bolag har flertalet gånger blivit utsedda till Gasellföretag och Shervin själv till såväl ”Entrepreneur of the year” och ”Årets pinjonär”.

LENA APLER

Lena är ett välkänt namn i Sverige och känd både för sin roll som rutinerad affärsängel, men även som grundare av finansbolaget Collector. Hon har också hunnit med att samla på sig mängder av utmärkelser för sitt arbete. Vad sägs om ”Årets VD” och ”Årets entreprenör”? Dessutom är hon ständigt ett namn på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor. Nu intar hon igen platsen som en av drakarna i Draknästet 2022.

JONAS ERIKSSON

Jonas har en spännande bakgrund – bland annat som fotbollsdomare. Kanske är det här han plockat med sig kompetens kring strategi och lagarbete? Idag hänger sporten med på att annat vis, nämligen när han skapar nya affärer med bland annat träning- och hälsokedjan WE och sina insvesteringar i Startups. Nu är han med och letar efter nästa succébolag i Draknästet.

JACOB DE GEER

En av Sveriges mest framgångsrika tech-entreprenörer de senaste åren är Jacob de Geer. Han har bland annat grundat Zettle – som förenklat kortbetalningar. Bolaget såldes till  PayPal  för  20 miljarder kronor. Så är det någon som vet hur man bygger vinstdrivande företag och då speciellt inom tech – så är det han.

VILKA BOLAG DELTAR I DRAKNÄSTET SÄSONG 2?

Är du nyfiken på vilka företag du kommer få se i rutan i höst? Vi med! Det finns några företag som gått ut med sin medverkan och listan på vilka hittar du i den här artikeln: Hemliga avslöjandet – dessa bolag är med i Draknästet säsong 2.

VILKA ÄR ENTREPRENÖRERNA I DRAKNÄSTET?

Årets 36 medverkande entreprenörer i Draknästet 2022 kommer bland annat från: Stockholm, Göteborg, Lund, Trollhättan, Uppsala, Köping, Tranås, Uddevalla, Karlstad, Helsingborg, Linköping, Katrineholm, Sundsvall, Falun och Alingsås, uppger SVT.

I PREMIÄRAVSNITTET FÅR VI SE DESSA ENTREPRENÖRER

  • Johan (från gruppen Panetoz), Haymanot och Michael söker en investering till sin app som gör att man kan skicka musikvideomeddelanden.
  • Johannes har med sig en egen uppfinning som förenklar båtlivet.
  • Sara vill sälja in sina förpackade konsumentprodukter i miniatyr.
  • Mats lockar med nyttiga godsaker baserade på dadel-pasta.
  • Hiba och Safae presenterar sin app för digitalt mentorskap.
    Henrik presenterar hudvårdsprodukter som skyddar mot föroreningar i luften.

Källa: Svt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *